31 sonuçtan 1-18 arası gösteriliyor

-33%
 30,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )

Hayal Tül

HAYAL TÜL GRİ

 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )

Hayal Tül

HAYAL TÜL KREM

 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )
 70,00 ( KDV DAHİL )

Tül Kumaş

Tekstil sektöründe özellikleri ve kullanım alanlarının farklılığı dolayısı ile birçok kumaş türüne rastlamak mümkün. Son yıllarda giyim ve tekstil sektöründe en çok kullanılan kumaşlarda bir tanesi de şüphesi tül kumaş çeşitleri olmuştur. Şeffaf ve farklı desenler bulunabilen tül kumaşlar, hafif bir yapıya sahip ve boyaması da oldukça kolaydır. Tül kumaş çeşitlerinin oldukça fazla olması, giysilerin bitirilmesinde ve detay ayrıntılarında sık kullanıma sahiptir. Tül kumaşlar genellikle gece elbiseleri ve diğer kıyafetlerin süslenmesinde kullanılırlar. Ayrıca hediye paketlemelerinde de tül kumaşlar tercih edilir. Tül Kumaş Özellikleri Kullanım oranı oldukça yüksek olan tül kumaş çeşitleri, ince ve fileli bir yapıya sahiptirler. Tül kumaşlar içerisinde naylon ve sentetik maddelerini bulundurduğundan diğer kumaş çeşitlerine oran ile daha parlak bir görünüme sahiptirler. Işık geçirme özelliği taşıyan bu kumaşlar, saydam bir görüntüye sahiptirler ve bu özellikleri sayesinde dikkat çekmeyi başarırlar. Tül kumaşlar birçok farklı renkte üretilmelerinin yanı sıra gösterişli ve şatafatlı olan tül kumaşlar kolaylıkla boyanabilir. Tül kumaşların kullanımlarında kişilerin en çok zorlandığı detay ise çabuk kırışmaları olmuştur. Tül kumaşların esneklik kazanması için üretici firmalar tarafından elastan eklenir. Ayrıca tül kumaşlarda sertlik oranı elyaf kalitesi ve dokuma özelliklerine göre değişebilir.

Desenli Tül Kumaş

Hafif bir yapıya sahip olan ve görünüm açısından şeffaflığı yansıtan desenli tül kumaş türleri, sade üretildikleri gibi birden fazla renk karmaşası ile de estetik güzellik kazanabilirler. Genellikle yaz elbiselerinin süs detaylarında ve gece elbiselerinde kullanılan desenli tül kumaş, ipek karışımları, naylon, rayon veya asetat karışımları ile üretilirler. Desenli tül kumaşlarda ele alınan motifler ve elbise modeli nedeni ile kullanım alanları değişiklik gösterebilir. Desenli tül kumaşlar genellikle özel günlerde giyilen kıyafetlerde kullanılmış olsalar da son yıllarda günlük kıyafetlerde de desenli tül kumaş detayları sıklıkla görülebiliyor.

Desenli Tül Kumaş Çeşitleri

Tül kumaş çeşitleri arasında özellikle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen desenli tül kumaş, birçok farklı türde tercih edilir. Kullanıcılar kendi istek ve taleplerine uyum gösteren desenli tül kumaşları, renk ve model farklılığının çok olması sebebi ile akıl karışıklıkları yaşanması oldukça normaldir. Desenli tül kumaşlar tül astar kumaş, tül dantel kumaş, tül güpür kumaş, likralı tül kumaş, nakışlı tül kumaş, abiyelik tül kumaş ve atlat tül kumaş olmak üzere farklı kategorilerde incelenebilir. Desenli tül kumaşlar görünüm açısından birbirlerinden farklı olsalar da hepsi hava geçirgenliği, hafiflik ve dayanıklılık özelliği taşırlar.

Puantiyeli Tül Kumaş

Tül kumaşlar geçmişten bugüne tekstil ve giyim sanayide en çok kullanılan kumaşlardır. Öyle ki tül kumaşlar görünümleri bakımından estetikselliği en güzel şekilde yansıtan kumaş türleri olarak bilinirler. Tül kumaş çeşitleri içerisinde özellikle son yıllarda puantiyeli tül kumaş sıklıkla tercih ediliyor. Şeffaf tül üzerine eklenen puantiye ayrıntıları hem kıyafetlerde hem de ev tekstillerinde oldukça zarif ve şirin görünümler kazanılmasına yardımcı oluyor. Puantiyeli tül kumaş çeşitleri yaz mevsiminde giyilen elbiselerin yanı sıra evlerde görselliği kazanmak için kullanılan fon perdelerde de tercihler arasında yer alıyor.

Puantiyeli Tül Kumaş Temizliği

Puantiyeli tül kumaş çeşitleri kullanım alanları oldukça geniş olduğu gibi günlük hayatta da en çok rastlanılan kumaş çeşitlerinden bir tanesidir. Kumaşın sık kullanımından dolayı çabuk kirlenme olasılığı da yüksektir. Bu sebep ile puantiyeli tül kumaş kullanıcıları temizlikleri hakkında detaylı araştırmalara koyulurlar. Puantiyeli tül kumaşların temizliği yapılırken oldukça dikkatli davranılmalıdır. Puantiyeli tül kumaşların genelinde kuru temizleme tavsiye edilmiş olsa da imkanların el vermediği zamanlarda çok sıcak olmayan duru su ile yıkanmaları da uygundur. Puantiyeli tül kumaşların temizliğinde etiketinde yer alan talimatlara uyulması, kumaşın kullanım ömrünü artıracaktır.

Tül Kumaş Fiyatları

Giyim ve tekstil sektöründe kullanılan tül kumaşlar, görünümleri ve kullanım kolaylıkları nedeni ile sıklıkla tercih edilirler. Tül kumaşların bu denli sık kullanıma sahip olması, tül kumaş fiyatları araştırmalarını da oldukça artırır. Tül kumaşların ortaya koymuş olduğu görsel şöleni nedeni ile kullanıcılarının dikkat çekmesini sağlarlar. Dikkatlerin üzerlerine toplanması ile birlikte tül kumaş fiyatları en merak edilen konular arasında yer alır. Tül kumaş fiyatları üretici firmaya ve ürünün kalitesine göre değişiklik gösterir. Ayrıca kumaştan alınacak boy ve ebatta fiyat farklılıklarında etkilidir.

Tül Kumaş Seçimi Nasıl Olmalı?

Tül kumaş fiyatları büyük önem taşırken, tül kumaş alımlarında da dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Tül kumaş alımlarında öncelik kalite ve kumaşın birinci sınıf sağlam malzemelerden üretilmiş olması gereklidir. Birinci sınıf kalitede malzemelerden üretilen tül kumaşlar uzun ömürlü kullanımlara dayanıklıdırlar. Ayrıca tül kumaşlar oldukça ince bir yapıya sahip olduğundan, seçilen kumaşın yıkama gibi durumlarda çabuk deforme olmaması gereklidir. Tül kumaşlarda renk solukluğu yaşanmaması da dikkat edilmesi gereken önemli detaylar arasında yer alır. Tüm bunların yanı sıra tül kumaş üreticisine ve vermiş olduğu hizmette göz ardı edilmemelidir. Firmalar arası fiyat karşılaştırılması yapılması avantajlı olacaktır.

Tül Kumaş Çeşitleri

Tül kumaş çeşitleri, üretilen kumaşın dokuma tarzına ve kullanım alanlarına göre değişiklik gösterirler. Kullanım alanları oldukça geniş olan ve geçmişten bugüne en sık karşılaşılan kumaş türleri arasında şüphesiz tül kumaş çeşitleri gelir. Tül kumaşlar çeşitli iplikler ile üretilebilen, yarı saydam, ince ve hafif yumuşak bir dokuya sahiptirler. Önceleri sadece gelinliklerde rastlanılan bu kumaş çeşitlerini, son yıllarda birçok kıyafette görebilmek mümkün. Tül kumaşlar çeşitli işlemelere ve motiflerin yapılmasına uyum sağladıklarından, uzun yıllar popülerliğini koruduğu gibi bundan sonra ki yıllarda da popülerliğini koruyacağı söylenebilir. Ayrıca kolay şekil alabilmeleri nedeni ile ev tekstilinde de eve süs kumaşları olarak ta kullanılırlar.

Tül Kumaş Kullanım Alanları

Tül kumaş çeşitleri oldukça fazla olduğundan kullanım alanları da oldukça geniştir. Tül kumaşlar hayal tül, grek tül, kristal tül, angel tül gibi birçok farklı modellerde bulunurlar. Yumuşak ve zor kırışan bir yapıya sahip olduklarından, genellikle gelinlik ve duvak yapımından sıklıkla tercih edilirler. Bunun yanı sıra abiye ve gece kıyafetlerinde de tül detayları eklenerek boncuk, pul işlemeleri kolaylıkla yapılabilir. Oldukça canlı renklere sahip olan tül kumaşlar, çocukların etek ve diğer alt kıyafetlerinde de kullanım alanına sahiptirler. Tüm bunların yanı sıra ev ve iş yerlerinde tül perde olarak da kullanılırlar.

Tül Kumaş Modelleri

Tül kumaş çeşitlerinde üretici firmaların renk değişikliği yapmasının yanı sıra tül kumaş modelleri de oldukça farklı boyutlara gelinmiştir. Tül kumaş modelleri üretici firmanın tasarımına ve kullanacak olan kişilerin istek, taleplerine göre değişiklik gösterirler. Tül kumaş modellerinin değişiklik göstermesinde ki en önemli etken ise şüphesiz kullanım alanıdır. Öyle ki günlük yaşantıda kullanılan kıyafetlerde kullanılan tül kumaş modeli ile özel günlerde kullanılan tül kumaş modeli birbirlerinden farklıdırlar. Ayrıca ev tekstilinde kullanılan tül kumaşlarda da model farklılıklarının görülmesi normaldir.

Tül Kumaş Modeli Seçimi Nasıl Olmalı?

Tül kumaş modelleri oldukça fazla olduğundan kullanıcılar seçim konusunda zorlanırlar. Tül kumaş modeli seçiminde oldukça dikkatli ve hassasiyetli davranılmalıdır. Bu sebep ile tül kumaş almadan önce detaylı bilgi edinmek yararlı olacaktır. Tül kumaş modeli alınırken öncelikle kumaşın kullanılacağı ortam büyük önem taşır. Tül kumaşlar sade bir halde bulunabilecekleri gibi oldukça da abartılı modellere de ulaşılabilir. Kullanım alanına uygun tül kumaş modelinin seçilmesi, kişinin hayalindeki konsepti oluşturmasında kolaylık sağlayacaktır. Tül kumaş modellerinde renk uyumlarına da dikkat edilmesi önemlidir. Tül kumaşlarda renk karışıklığının yaşanması, modelin ne kadar doğru olursa olsun görüntü açısından kötü bir görüntüye sebep olacaktır.

Tül Kumaş Türleri

Tül kumaşlar hayatın hemen hemen her alanında kullanıma sahip olsalar da tül kumaş türleri seçimi önemlidir. Tül kumaş türleri kullanım açısından farklılık gösterdiği gibi görünüm açısından da birbirlerinden farklıdır. Ayrıca tül kumaş türlerinin seçiminde üretici firmalar da büyük önem taşır. Firmalar kendilerine özgü üretmiş oldukları tasarımlarda, model ve renk farklılıklarını yansıtmakta özgürdürler. Bu sebep ile tül kumaş türlerinde birçok farklı tasarımlara ulaşabilmek mümkündür. Kullanıcılar kendilerine uygun tül kumaşları tercih ederek, kullanım alanlarında sade ya da şık görünümler elde edebilirler.

Tül Kumaş Türleri Çekme Yapar Mı?

Tül kumaş türleri model ya da renk farklılıkları göstermiş olsalar da işlev ve kullanım bakımından aynıdırlar. Tül kumaşların temizlikleri yapılırken oldukça dikkatli ve hassasiyetli davranılmalıdır. Öyle ki tül kumaşlar yıkama talimatlarına uyulduğu ve doğru temizlendikleri takdirde uzun ömürlü kullanımlar sağlayacaklardır. Tül kumaşlar genellikle perde, elbisesi ve abiyelerde kullanıldığında kuru temizleme önerilir. Kuru temizleme ile derinlemesine temizliği sağlanan tül kumaşlar, çamaşır makinesinde yüksek ısıda yıkandığı takdirde çekme yapabilirler. Kuru temizleme işlemlerinin yanı sıra soğuk su ile elde yıkamak için de uygundurlar. Tül kumaşların uzun yıllar kullanımı için mutlaka detaylı bilgilere sahip olunmalıdır.

Siyah Tül Kumaş

Günlük yaşantıda, özel günlerde, evlerde veya iş yerlerinde en çok kullanılan renkler arasında şüphesiz siyah gelir. Siyah renk her renge uyum sağlaması nedeni ile hemen hemen tüm ortamlarda oluşturulan kombinlerin vazgeçilmezleridir. Tül kumaş çeşitleri arasında da en çok tercih edilen siyah tül kumaş olmuştur. Siyah tül kumaşlar kullanım alanlarının genişliği ve tül detayı ile oldukça şık görünümler sergilemesi nedeni ile birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilir. Siyah tül kumaş çeşitleri sade bir şekilde kullanıcılarına sunulduğu gibi üzerinde çeşitli işleme ya da pul gibi detaylar ile de gözleri kamaştırmak için yeterlidir.

Siyah Tül Kumaş Özellikleri

Siyah tül kumaş diğer tül kumaş çeşitlerine oran ile en çok kullanılan ve kullanım alanları da oldukça geniş olan kumaş türüdür. Siyah tül kumaşlar genellikle sade olarak bulunurlar ve üzerlerine dantel, pul gibi detaylar eklenir. Bu detaylar sayesinde oldukça zarif bir örüntü elde ederler. Ayrıca son yıllarda teknolojinin gelişimi ile birlikte siyah renkli tül kumaşlarda sim detayı da öne çıkmaktadır. Siyah renkli kumaşlardaki sim detayları genellikle abiye ve gece elbiselerinde görülür. Siyah tül kumaşlar kullanım açısından da oldukça kolay oldukları gibi özellikle kilolu bayanların kullanımları için en ideal seçimdir.

Elbiselik Tül Kumaş

Günlük yaşantıda veya özel günlerde en çok tercih edilen giyim türleri arasında elbiseler geliyor. Elbiseler kumaş farkından dolayı yaz mevsimi ve kışlık mevsimine uygun olmak üzere ayrı ayrı üretilirler. Elbise modelleri yaz mevsiminde sıklıkla tercih edildiklerinden, çeşit ve model çoğunluğu genellikle bu mevsime uygun elbise dikimlerinde yapılır. Yaz mevsiminde elbise üretimlerinde en çok elbiselik tül kumaş çeşitleri tercih edilir. Elbiselik tül kumaşlar yapıları bakımından hem ince hem de rahat bir konfor sağlarlar. Yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarını içerisine çekmeyen elbiselik tül kumaş çeşitleri, renk ve modelleri ile de cıvıl cıvıldırlar.

Elbiselik Tül Kumaşların Kullanımı

Elbiselik tül kumaş çeşitleri görünümlerinde vermiş olduğu estetik güzelliklerin yanı sıra kullanım açısından da oldukça kolaydır. Elbiselik tül kumaşlar genel anlamda açık renklere sahip olduklarından kullanıcılarını endişe içerisinde bırakırlar. Fakat elbiselik tül kumaşlar ince oldukları kadar leke tutmaz ve terletmez özellikte üretilirler. Bu kumaşların kirlenmesi durumlarında makinede veya elde yıkamak için uygundurlar. Elbiselik tül kumaşlar düşük ısıda yıkanmalı ve doğal ortamlarda kurutulmalıdır. Kullanma talimatlarına uyulduğunda ve doğru yıkama, kurutma teknikleri kullanıldığında uzun ömürlü kullanımlara uygundur.

Kristal Tül Kumaş

Polyester kumaş türleri arasında yer alan kristal tül kumaş, süsleme işlerinde kıyafetlere kadar oldukça fazla kullanım alanına sahip kumaşlar arasında yer alır. Oldukça ışıltılı ve esnek bir yapıya sahip olan kristal tül kumaş çeşitleri, kullanıldıkları ürünlerde özel teknik petek örme sistemleri ile işlenir. Parlak ve gösterişli bir yapıya sahip olması nedeni ile en çok gelinlik duvağı ve tül perdelerde tercih edilirler. Ayrıca diğer kumaş türlerine oran ile daha uygun fiyatlarda olması, kullanıcıların başlıca tercih sebepleri arasında yer alıyor. Son zamanlarda kristal tül kumaşlar ile üretilen etekler popülerlik kazanmaya devam ediyor.

Kristal Tül Kumaş Kullanım Alanları

Genellikle süsleme etkinliklerinde sıklıkla görülen kristal tül kumaş, parlak yapısı ve kolay şekil alabilme özelliği ile uzun yıllardır popülerliğini korumaya devam ediyor. Kristal tül kumaşlar kapı süslemelerinde, nikah şekeri yapımında, balon süslemelerinde, tül kese üretimlerinde kullanılır. Esnek ve oldukça da sağlam bir yapıya sahip olmaları nedeni ile süs malzemesi olarak en ideal seçimler arasında yer alır. Ayrıca son yıllarda kutlamalarda kullanılan masa eteği ve masa süslemeleri için de en sık görülen ürünlerden bir tanesidir. Kristal tüller yalnızca süs malzemesi olarak değil kabarık tül ihtiyacı görülen her ortamda kullanılır.

Organze Tül Kumaş

İnce ve seyrek dokuması ile bilinen, pamuk kumaş türleri arasında yer alan organze kumaş, muslin sınıfı içerisinde yer alan gramajlı bir dokuma türüdür. Organze tül kumaş yapısı gereği yarı şeffaf, saydam ve transparan yapıda olabilirler. Bu tür kumaşların dokuması işlemlerinde özel bir asit bitim adı verilen işlem yapılır ve bu işlem uzun yıllar kullanılabilir özellikte kalıcı bir işlemdir. Yapılan bu işlem sayesinde kumaşın yüzey kısmı kısmen katılaşarak hem daha sert hem de şeffaf bir görünüm kazanması sağlanır. Organze tül kumaşların maliyetler kullanılan ek maddelere göre değişiklik gösterir.

Organze Kumaş Özellikleri

Organze tül kumaş özellikleri bakımından öncelikle ince, şeffaf, seyrek dokulu, parlak ya da yanar dönerli narin bir kumaş türüdür. Taşımış olduğu bu özelliklerden dolayı genellikle gelinlik ve abiye tarzı elbiselerde sıklıkla tercih edilirler. Tül gibi kumaşların üzerine kombine edilmesi uygun olan organze tül kumaşlar, ebat ve boyutları bakımından farklılıklar gösterirler. Organze kumaşlar temizlik açısından da kullanıcısına zorluk çıkarmazlar. Kumaşın belirli noktalarına dikkat ederek yapılan yıkama işlemlerinde, sıcak su ve kumaşa uygun deterjanlar kullanılabilir. Organze kumaşlarda genellikle sabun kullanımı önerilir. Ayrıca organze kumaşların kurutulma işlemlerinde doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.

Tül Desenli Kumaş

Şeffaf ve oldukça da ince bir yapıya sahip olan tül desenli kumaş türleri, boyaması ve üzerlerine işleme yapılması oldukça kolay olan kumaş türleri arasında yer alır. Tül desenli kumaş genellikle gece elbiselerinde, düğün kıyafetlerinde ve hediye paketleme işlemlerinde kullanılır. Tül desenli kumaşlar kullanıldıkları alanlarda ruhani, zarif ve lüks görünümler kazandırırlar. Döküm özelliği taşıdıklarından hacimli etekler, paçalar ve kollar da en ideal seçimlerdir. Tül desenli kumaş türleri romantizm görünümler kazandırılmasında ve ev ortamlarında da canlı, parlak havaların kazandırılmasında da etkilidirler.

Tül Desenli Kumaş Özellikleri

Tül desenli kumaş çeşitleri şeffaf ve hassas bir görünüm sundukları için zarif görünümler ortaya koyarlar. Kumaşın üreticisi olan firmalar kendilerine özgü tasarımları ile tül desenli kumaşlara farklı efektler uygulayabilirler. Tül desenli kumaşlar diğer kumaş türlerine ggöre üzerine işlenen renk ve motifleri en iyi şekilde yansıtırlar. Tül desenli kumaşlar hava geçirgenliği, hafiflik ve dayanıklılık özelliklerinden dolayı birçok kişinin tercih seçeneklerinin başında gelir. Tül desenli kumaşlar elbiselere uygulanmalarının yanı sıra sıkı bir yapıya sahip olmaları nedeni ile ev ve iş yerlerindeki tüller için de tercih edilir. Ayrıca resmi etkinliklerde çiçek dekorasyonlarını süslemekte de en doğru seçimlerden bir tanesidir.
Whatsapp'tan sohbet etmek için tıklayın !